Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че банките и БНБ са приели единен механизъм за разсрочване на задължения в срок от 6 месеца до края на годината. Всеки клиент може да заяви пред обслужващата го банка, че желае да се възползва от разсрочване на плащанията си по кредити. Това ще могат да направят само коректни платци или с не повече от 90 дни до 1 март 2020 г., уточни Горанов.
Припомняме, че пред медиите в Министерския съвет говорят премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
Премиерът съобщи, че до 2-3 месеца България ще започне да произвежда и тестове. Така ще може моите колеги един ден да не се превърнат в брокер, обясни той.
Премиерът заяви, че силно се притеснява от усещането, че COVID-19 ще ни подмине заради ниската заболеваемост и смъртност в страната.
"Затова поех ангажимент да кажа - всеки, който излиза да си слага маска, ако няма такава - шал, ако няма", каза Борисов.
"В 12 часа на Великден ще застана в двора и ще викам колкото глас имам "Христос Воскресе". Направете го и вие, от балкони, у вас. Сигурен съм, че молитвите ни ще бъдат чути. Не може владиката да си хвърли килимявката и аз го разбирам. Не може да каже затваряме църквата. Все едно Мутафчийски да каже не ходете в болници, а ходете при шамани", каза още премиерът.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I