13 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето са съставени в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Един акт е съставен на собственик на търговски обект за това, че е допуснал събиране на хора в прилежащата на обекта територия, което е нарушение на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места.  Останалите 12 акта са съставени на лица, които не са били с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места.
Приканваме гражданите стриктно да спазват предписаните мерки, предвидени в Закона за здравето и в заповедите на министъра на здравеопазването. Общата цел е да предотвратим разпространението на заразното заболяване от остър респираторен синдром „Коронавирус 2019 nKoV“, да предпазим нашите близки и приятели, членовете на семействата си и всички застрашени групи от населението. Най – сигурния начин това да стане е да изпълним препоръките за самоизолация, ограничаване на социалните контакти, излизане от дома и посещения на обществени места, само при наличие на крайна необходимост от това“, призовават от полицията.
За осигуряване на безопасност и спазване на препоръките на здравните власти в ОДМВР-Смолян е създадена организация за засилени проверки в населените места. В тази връзка обръщаме внимание, че съществува забрана за посещения в паркове, градски градини, спортни и детски площадки, и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранени са посещения на лица до 60-годишна възраст в хранителни магазини и аптеки за периода от 08:30 часа до 10:30 часа. Гражданите имат задължение да бъдат с поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата на открити и закрити обществени места, допълниха от МВР дирекцията.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I