Общо 12 търговски банки са заявили желание да участват в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщи финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет.
Той представи инвестиционните инструменти за подпомагане на бизнеса.
От заемите ще могат да се възползват служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица. Те ще имат пет години да върнат сумите, като ще се ползват от гратисен период преди началото на изплащането и ще могат да ги върнат предсрочно.
Банките, отпускащи кредити, ще са: "Алианц банк", ДСК, "Инвестбанк", "Интернешънъл Асет Банк", ОББ, "Общинска банка", ПИБ, "Райфайзенк банк", "Търговска банка Д", "Уникредит Булбанк", ЦКБ, "Юробанк България".
В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките за посещения.
Премиерът Бойко Борисов заяви, че от вчера досега са смекчени общо пет мерки - пазарите са отворени, часовите интервали за влизане и излизане от София отпаднаха, възобновиха се имунизациите за децата, консултациите и плановите операции.
Той посочи, че единственото, което може да бъде "разхлабено", е забраната за посещение на паркове и градинки, но на този етап това не може да стане, макар че се обмислят различни варианти за облекчен режим. По думите му в следващите почивни дни ще се види ефектът от масовото пътуване на хората по Великден и според броя заразени и починали ще се преценява дали да има допълнително смекчаване на мерките. "Да, хората искат да чуят, че това свършва Аз, като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта", завърши Борисов.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I