498 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Новите заразени са 21, като изследвани в последното денонощие са 350 лица. Към коронавирус картата се добави област Враца. От всички заразени в болница са настанени 173.
Това стана ясно от изявление на председателя на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Катерим се бавно нагоре, това е отражение на взетите мерки, каза генералът.
Случаи на коронавирус няма само в Ямбол, Разград, Търговище и София-област.
„В Добрич има бебе на 1 годинка с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни", информира генералът.
„Тази нощ, все още не е доказано, но е с типична картина на 49 години е приет мъж в 16:30 вчера, интубиран е. След което със сърдечна недостатъчност е починал снощи. Очаква се доказателство за него, но по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза Мутафчийски.
"Призоваваме всички граждани, които констатират нарушения на карантинните мерки в страната, да сигнализират моментално", заяви той.
Очаквайте подробностите
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I