216 души са под карантина в региона, обяви областният управител Недялко Славов.
От тях контактните на положителни за коронавирус са 47 лица.
През седмицата са взети и изпратени за писиар тест 80 проби, от които 11 са положителни, коментира директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. Освен тях и още четири, които са направени извън областта. Това са неделинските случаи. 8 са контактни на положителните лица, 6 са се заразили в чужбина, 5 от член на семейството, 4 са от Кардиологично отделение и 3 имат връзка с курорта Пампорово.
Д-р Кубатева коментира, че е необходимо всички, които са показали положителни IgM антитела на бързите тестове, да бъдат насочени от личните лекари за писиар тестове. Целта е ранно откриване и диагностициране на заразоносители и предприемане на противоепидемиологични мерки.
От 11 до 16 април инспекцията е извършила 109 проверки са спазване на мерките на здравния министър. Проверени са хранителни магазини, други магазини, заведения за бързо хранене предлагащи доставки до домовете, фризьорски и козметични салони, офиси и др. Направени са три предписания към магазин, където не се е спазвала дистанцията.
Издирени са 70 контактни лица. Проверки на 11 лица завърнали се от чужбина са направени дали спазват карантината.  
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I