Няколкостотин хиляди българи вече са заразени с коронавирус, заяви по bTV известният специалист по инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров.
"Отдавна очакваме пик и камионите с трупове. До сега от вируса са починали 56 души, но до момента нямаме данни реално колко са заразени. До сега сме регистрирали хиляда и няколко стотин, със сигурност са много повече", коментира броя на заразените у нас специалистът.
Припомняме, че потвърдените случаи на COVID-19 към 17 часа на 27 април у нас са 1 363.
Инфекционистът определи това като „ловене на мухи“. Според него паниката, обхванала света, не е медицинска. Всякаква друга може да е - политическа, икономическа, подчерта той.
„Витамин С няма как да ви спаси от коронавируса. Рано или късно той ще мине през населението на цялото земно кълбо, ако преждевременно не изчезне. Коронавирус не са пригодени към човешката популация“, каза доц. Атанас Мангъров.
Швеция продължава да следва своята философия, не се е отказала от либералния си подход. Аз мисля, че тя ще излезе най-леко от кризата.
В Швеция има множество хора, които са на 80-90 г. с големи пенсии, които се отглеждат в домове за възрастни хора. Затова толкова много там са заразените.
Инфекции в болниците стават причина за много смъртни случаи.
От 20 новородени 11 починаха в София преди година от вътрешноболнична инфекция, съобщи специалистът.
Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало.
При критичните случаи хората са държани живи, докато излязат от това състояние, каза още Мангъров.
Поне 100-200 пъти повече са заболелите от регистрираните от COVID-19 у нас.
Това заболяване трябва да бъде посрещнато от най-младата и най-здравата част от населението - от децата и родителите им. Дори да се разболеят няма какво толкова да им се случи. Сега като се отвориха парковете хората ще се размешат и ще се случи това, което най-после трябваше да се случи.
Ако инфекцията тръгне от другата страна - при възрастните, там ще има много жертви.
Човечеството се е сблъсквало с такива грипни вълни и преди. Това вече сме го играли, каза още доц. Мангъров.
Всички тези неща се опитах да ги обясня и на премиера Борисов. Щабът го е страх. Хубаво е да се отворят и стадиони, фитнес зали. Явно никой от щаба не спортува. На тези места ходят здрави и силни хора, хубаво е те да се омешат, препоръча доц. Мангъров.
Преди 4 дни в ефира на националното радио специалистът каза: „За момента може да се каже, че в нашата страна по най-скромни преценки има над 300 хиляди души, които вече са били заразени с коронавирус. Това, че се установяват хора, които в момента отделят вируса, няма нищо ново, досега не сме ги били установили“.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I