Мълчание, удар и „another one bites the dust“

Малко високопланинско градче в Италия. Възрастен, побелял мъж, е зад волана на невероятно „Ферари“. Управлява го бавно, с около 30 километра в час. По малките, тесни улички. Сякаш се наслаждава на автомобила, слят с него. Слиза, купува си вестник и продължава по уличките.
Известен хирург в Рим, в момента той си почивка във вилата си в малкото градче.
Едва в залеза на живота си този човек може да си позволи подобен автомобил. И го управлява така както е живял-съвестно и отговорно.
В България някой да е виждал възрастен човек в подобен клас автомобили? Зад воланите им са едни пишлигари на 18-25 години. За които човешкият живот не чини и полупразен резервоар гориво. Които вършат безумие след безумие.
Решението не е в големите глоби. Проблемът е в разбогатяването на всякакви малоумни елементи в обществото ни, постигнали го-с правилните партии, обществени поръчки, лизане, мажене и т.н. трудови постижения.
Големите глоби ги плащат обикновените хора. На „онези“ не им пука. Начинът на забогатяване в България е проблемът, който ражда хора, които не уважават нито законите, нито правилата, нито живота.
Да се върнем на малкото градче в Италия. Какво би станало, ако зад волана на ферарито бе 20-годишен бг големец? Ако не прегазеше няколко души по италианските улички, то щеше да форсира мощния двигател, за да оглуши всички по кафенета и да фокусира вниманието им върху себе си. За да демонстрира охолството си пред останалите „жалкари“, родени на този свят единствено, за да му бъдат публика…
Един журналист бе буквално екзекутиран от дрогиран льольо, който вероятно няма и ден трудов стаж, но пък управлява автомобил за десетки хиляди евро. Поради преждеспоменатата причина за формиране на парвенюшки елементи из родината ни.
Можеше да бъде всеки един от нас на мястото на Милен Цветков. А подобни дрогирани недоразумения от „скъп характер“ ги има във всеки един град.
И в подобни случаи вината е колективна. Защото виждахме как 30 години се създаваше подобен извратен елит-плод на назначени бизнесмени, куфарни богаташи, политическа аристокрация, захранвана с обществени поръчки…. Виждахме и мълчахме. Не се възпротивихме. И в момента второ, трето поколение издънки на подобен елит убива по улиците и се чувства безнаказано добре зад тенекиите на аморалния си кич.
Мълчание, удар и „another one bites the dust“.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I