Четири нови случая на коронавирус има в Смолян, обявиха от Националния оперативен щаб. С тях заразените в областта стават 11 души.
От Националния щаб обявиха, че се касае за двама мъже и две жени, но по данни на Регионалната здравна инспекция в Смолян положителни проби са дали три жени на по 60 и 55 години, както и мъж на 53 години.
Общо за страната новите случаи са 37, общо до този момент са 449.
167 души са хоспитализирани.
Общият брой на излекуваните е 25. Трима от тях са от Бургас - лекар на 43 години и семейството му, един мъж от Шумен и един от Перник. Общо 18 мъже и 7 жени.
Най-младият пациент, който е изписан, е на 27 години, най-възраният е на 80 години.
10 пациенти общо са починали за България. Два са новите смъртни случаи - мъж от Кюстендил и 40-годишен мъж от София.
Продължава изследването на депутатите. Две са съмнителни депутатски проби.
"Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни.
Продължава работата", заяви ген. Мутафчийски.
„Вирусите са микроби, които нападат живите клетки. Ако е влажно и хладно, така че повърхността не е изсъхнала, вирусът преживява доста дълго. На всяка повърхност да се гледа като на потенциално заразена“, каза проф. Кантарджиев.

Домашните животни са абсолютно оневинени откъм пренасянето на този коронавирус, каза той във връзка със сигнал, че хора си изхвърлят домашните животни.
Още подробности за новите заразени с COVID-19 в Смолян - четете тук
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I