До 420 000 лева общо могат да достигнат глобите, наложени до момента на родопчани за нарушаване на мерките по Закона за здравето, които включват разходки в паркове и липса на предпазна маска или друго защитно средство на лицето при излизане навън.
С уговорката, че бъдат в максималния размер, предвиден в закона.
420 акта са съставени от началото на извънредното положение до 23 април, установи проверка на „Родопи voice“.
46 пък са наказателните производства за нарушаване на карантината-16 в област Смолян и 30 в област Кърджали.
230 са актовете за различни нарушения по време на пандемията в Кърджалийско, като основно те са за липса на предпазни маски, както и разходки в места с наложени забрани за събиране на хора. Техният брой до момента в Смолянско е 190, установи наша проверка на база сводките на Областните дирекции на МВР от началото на извънредното положение.
Глобите са подобно провинение са от 300 до 1000 лева и от 1000 до 2000 лева за повторно нарушение.
Най-фрапантният случай е от Смолян. В рамките на дни три пъти бе установен 21-годишен мъж, който нарушава домашната си карантина.
Само по време на Великденските празници в Смолян са съставени 98 акта за липса на предпазни средства.
 „Приканваме всички стриктно да спазват предписаните мерки, предвидени в Закона за здравето и в заповедите на министъра на здравеопазването. Общата цел е да предотвратим разпространението на заразното заболяване от остър респираторен синдром „Коронавирус 2019 nKoV“, да предпазим нашите близки и приятели, членовете на семействата си и всички застрашени групи от населението. Най – сигурният начин това да стане е да изпълним препоръките за самоизолация, ограничаване на социалните контакти, излизане от дома и посещения на обществени места, само при наличие на крайна необходимост от това“, апелират от Областните дирекции на МВР.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I