Двама с коронавирус са починалите в Смолян, обявиха от Здравната инспекция.
„Със съжаление съобщавам, че снощи  в ОАИЛ е починал мъжът от с. Мугла на 85 г., с двустранна пневмония и множество придружаващи заболявания. През ноща в отделението е починала и жената на 73 г. от гр. Девин“, посочи началникът на РЗИ д-р Мими Кубатева.
Както вече писахме, жената е била с онкологично заболяване, както и диабет.
На 13 април има потвърдени 3 нови случая на Covid-19 в областта: мъж на 61 г. от Смолян, жена на 70 г. от Чепеларе и жена на 73 г. от Девин. Тримата са с диагноза пневмония и са хоспитализирани в МБАЛ-Смолян. За съжаление жената от Девин е починала.
Предвид, че двама от пациентите са лекувани скоро в кардиологичното отделение на болницата, в което санитарка е с коронавирусна инфекция, РЗИ-Смолян издаде Заповед за предприемане на следните противоепидемични мерки: да се приведат пациентите в обособен сектор на кардиологията, да се спре изписването и приема на пациенти в отделението до 8 часа на 15 април т.г. и се извърши крайна дезинфекция, да се вземат проби за PCR  на персонала и пациентите имали контакт с позитивните, да се спазват стриктно правилата за превенция на вътреболнични инфекции. Целта на мерките е да се прекъсне възможността за разпространение на заразата в отделението.
Вчера от инфекциозното отделение на областната болница е изписан още един  клинично здрав пациент, лекуван за коронавирусна инфекция, който ще продължи да се възстановява в дома си. Общият брой на излекуваните става шест.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I