Община Рудозем е в бедствено положение от 17.00 часа днес. Причината е обилният снеговалеж, който стигна до 80 см на определени места. Всички населени места, с изключение на самия град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат", съобщи кметът Румен Пехливанов.
Общината е мобилизирала всички фирми със строителна техника да се справят със ситуацията, добави Пехливанов. Пътищата в цялата Смолянска област са проходими при зимни условия, въведени са ограничения за всички МПС-та да се движат с вериги през Превала, Пампорово, Рожен и Печинско. На много места паднали дървета ограничават движението, но дежурни екипи своевременно ги отстраняват.
Проблеми с електрозахранването има във всички общини, постоянно падат дървета и предизвикват прекъсване на електропроводите, мобилизирани са аварийните екипи за отстраняване на авариите. В община Смолян към момента без ток са Соколовци, Виево, Петково, Славейно, Мугла, Сивино, Могилица и околните села.
Снимки: Областна администрация
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I