Премиерът Бойко Борисов призова само "крайно нуждаещите се" да отидат на църква за Цветница и Великден. „Има хора, които просто не могат да не отидат. Във всички църкви ги има. На тези хора е все едно да им отрежем командното дишане“, посочи Бойко Борисов.
„Факт е, че църквите и манастирите не сме ги затваряли. По време на празниците всички карантинни мерки ще бъдат спазвани. Поповете лично ще призовават за спазването им“, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет след среща с патриарх Неофит и представители на Светия синод.
„Очакваме пика до 10-15 дни. Ако изпуснем ситуацията, сега щя я изпуснем. Това е важен тест за нашата дисциплина, за да има възможност след това, ако може, да отворим парковете по големите градове, за да могат хората да си поемат въздух. Сега е моментът като нация да покажем, че сме дисциплинирани, подчерта Борисов.
С Каракачанов сме разработили три варианта - А, Б и В. Ако нещата са добри – А, ако не са добри – вариант Б и ако нещата са много лоши и сме изпуснали ситуацията - В. Последно се разбрахме на 30 април да се срещнем и да решим кой от трите варианта ще се приложи. Последните проучвания обаче показват, че ние дори не сме влезли в епидемията, не сме почнали епидемията. Дай Боже, така да остане, Бог да прости починалите, но с тези мерки пазим и най-уязвимите. Знам, че накрая ние ще излезем виновни, но това е животът. Както казва владиката, няма някой неосъден от хората. Господ накрая ще ни отсъди, заяви министър-председателят.
В отговор на въпрос дали самият той ще отиде на църква на Великден, Бойко Борисов посочи, че досега винаги е ходил, но този път няма да отиде, за да даде личен пример. Борисов опвести и мнението си за най-големия християнски празник: "И Коледа е много хубава, но аз Великден го харесвам много, защото тогава е възкръснал“.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I