Два нови случая на заразени с коронавирус има в Смолян, като регионът се превръща в едно от огнищата в страната. Това обявиха от Националния оперативен щаб (НОЩ).
Общо 40 заразени за последните 24 часа е картината в страната или общият брой на положителните лица е 735.
Ситуацията в Смолян се дължи както на прибрали се от чужбина гастарбайтери, така и на курорта Пампорово и чуждите туристи пребивавали там през зимния сезон, анализираха от щаба. Оказва се, че заразени медици от Бургас са били на почивка в родопския курорт. Припомняме, че и първият хоспитализиран пациент в Смолян е работил като барман на Пампорово. Мъжът бе и първият излекуван в региона.
36 са починалите, като последният случай е на жена в столицата, която е имала чернодробна цироза, както и други придружаващи заболявания. Най-голямото огнище на зараза е София-444 души.
105 са излекуваните в страната до момента, 24 само в последното денонощие. 210 лица към момента са хоспитализирани.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I