Целта е да ви запазя живи. Само да оживеем, после ще решим всичко. Това беше лайтмотивът в изказванията на премиера Бойко Борисов по време на поредната му обиколка с джипа и инспектирането на АМ ”Струма”.
По последни данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията България е на първо място по най-малък брой заразени и на трето по брой починали в Европа. Според премиера и здравния министър Кирил Ананиев това дава основание да се твърди, че мерките у нас дават резултат.
“Много колеги говореха едно, а сега броят трупове. Нека си кажем истината. И аз можех да ви лъжа, че мерките ще се отпускат през 2 седмици”, заяви премиерът по повод въпрос дали извънредното положение в действителност ще продължи до месец май.
Мерките срещу разпространението на коронавируса са строги, но това е единственият начин да бъде избегнато по-голямо разпространение на заразата и ръст на жертвите, категоричен беше Борисов. По думите му други лидери са се правели “на бабити” и са подценявали заплахата от коронавируса, а сега “слагат хилядите трупове в найлонови чували и няма къде да ги погребват”.
„Ще започвам и ще свършвам с едно и също – спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Колкото и да ни мразят за това… на никой не му е приятно да си стои вкъщи. Всички производства, които могат да работят, работят. Тези, които не могат, ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи. Питах и аз всеки ден доктора кога ще хвърля патерицата – той ми каза: на 31-ия ден“, картинно описа ситуацията министър-председателят.
Масово се „тестира“ в много градове, стана ясно от думите му. По думите му вече има около 20 000 от високо надеждните PCR тестове.
Борисов каза пазарите „да действат гъвкаво”. „Затова наредих на министъра да отпуснем и четвъртък, и понеделник. Веднъж на моя отговорност отпуснах пазарите, видяхте какво се случи”, каза премиерът. „На Разпети петък не се работи, в събота и неделя вкъщи, и в понеделник пак ще си напазаруват”.
Премиерът инспектира и строежа на АМ “Струма”.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I