Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване, с указателни табели. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя. Това заяви Борисов, който е на инспекция на  строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. По думите му извънредното положение в страната ни може да се премахне по-рано. „Това обаче зависи от нивото на разпространение на коронавируса и заболеваемостта в страната“, коментира още Борисов и добави, че в началото на идната седмица заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев ще обсъдят и набележат мерки за нормално приключване на учебната година.
За пореден път премиерът посочи, че навременните мерки в страната за ограничаване на разпространението на COVID-19 в страната са дали резултат. По тази причина в България въведените мерки са едни от най-либералните. „При нас голяма част от предприятията работят. Не са спирали цели браншове. Няма как на този етап да отворим хотелите по курортите, защото това означава да ги превърнем в болници. Целта на мерките, когато влезем в пикана заболяването здравната ни система да продължи да функционира нормално“, категоричен бе Борисов и добави, че болниците в страната вече са презапасени с предпазни средства.
При огледа на строителството на АМ „Хемус“ в отсечката между Белокопитово и Буховци премиерът остана доволен от темповете на работа. „Изграждането върви в срок. Работи се дори в събота и неделя. Превели сме необходимите средства и работниците получават заплатите си редовно“, уточни министър-председателят.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I