„Той възкръсна, както беше казал; дойдете, вижте мястото, дето е лежал Господ. И идете скоро, та обадете на учениците Му, че Той възкръсна от мъртвите, и ето, преварва ви в Галилея: там ще Го видите.“(Мат.28:6-7)
Скъпи деца, обични в Господа братя и сестри!
Изгря Слънцето на правдата Христос Бог наш, празнуваме най-великото събитие в света Празника на празниците - Възкресение Христово Пасха. "Радвайте се!" Да се възрадваме, развеселим и отворим душите и сърцата за пасхалния възглас "Христос Воскресе!" и отговорим во веки веков:  "Воистину Воскресе!". Нека да бъдем по-добри, кротки, смирени по сърце и да простим прегрешенията си, за да сияе в нашите души Христовата благодат на Възкресението, което победи смъртта и ни дари живот вечен.
Скъпи деца, братя и сестри,  моля Възкръсналия Господ Иисус Христос да ни помилва, благослови и освети нашия път към Неговото Царство Небесно, което е осеяно с добродетелите на правдата, любовта и мира. Мир Вам!
Христос  Воскресе!
ЧЕСТИТО ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
Архимандрит Висарион,
Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия
 

Кметът на община Смолян Николай Мелемов
Поздравявам ви с настъпването на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово. На Великден искам да пожелая повече вяра и светлина в душите ни.
Нека бъдем по-добри, по-мъдри и състрадателни. Да изпълним сърцата си с мир и любов, с радост и човещина и този светъл празник бъде повод да извадим наяве доброто, което всеки носи в душата си!
Пожелавам на всички здраве, спокойствие и сигурност!
Светли Великденски празници!

Областният управител Недялко Славов
Великденските празници са едни от най-святите дни за християните. Чудото на Възкресението Христово изпълва сърцата ни с вяра и надежда, и е повод да се смирим, да бъдем по-съпричастни, по-отзивчиви и добронамерени!
Усложнената епидемична обстановка, пред която е изправен светът днес, е едно огромно изпитание за силата на вярата ни, но и възможност да проявим християнските си добродетели, като бъдем отговорни и допринесем за съхраняването на общественото здраве и живота ни! Нека и в светлите празнични дни, в израз на обич и грижа към близки, приятели и към всички хора, посрещнем Христовото Възкресение в тесен семеен кръг! На всички ще ни липсват изживените заедно мигове, но пак можем да се поздравим и споделим празника в семейството си, и от дома си можем да се помолим искрено и запалим свещ!
Предстои ни един различен Великден, но не по-малко значим, а точно обратното – сега повече от всякога се нуждаем от силата на вярата ни към Божията благословия за изцеление и здраве, за търпение и воля да устоим и спазим ограниченията в периода на социална изолация, за да преодолеем по-бързо извънредното положение и да се върнем към нормален ритъм на живот!
Бъдете здрави, с разум и отговорно поведение изживейте радостта от Възкресението! И нека не забравяме, че силата и безкористността на вярата ни се коренят не в показността, а в добронамереността на думите, делата и помислите ни!   
СВЕТЪЛ И БЛАГОСЛОВЕН ВЕЛИКДЕН!          

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I