Фирма „Ековат – България“ ЕООД дари видеоларингоскоп на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Апаратът бе връчен от представител на дружеството на началника на Отделението по анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ) д-р Красимир Събев.
„Видеоларингоскопът се използва се в анестезиологията при трудна интубация. Интубацията с видеоларингоскоп е златен стандарт при интубацията на болни с доказан коронавирус“, каза д-р Събев. Апаратът е с 3-инчов дисплей, на който се наблюдава анатомията, като лекарите ще стоят на дистанция от болните.
„Дарителите пожелаха да направят пълния комплект. Приставките са в зависимост от възрастта на пациента. Има приставка и за неонатологията - за най-малките бебета, при които много често в родилна зала след секцио, се налага да ги интубираме“, коментира още д-р Красимир Събев.
Стойността на дарението е в рамките на около 10 000 лв.
Ръководството на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" благодари на всички дарители, отзовали се през последните седмици, за проявената съпричастност, като им пожелава здраве и много успехи.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I