53-годишният мъж от Чепеларе, който почина в болницата в Смолян, е постъпил в Спешното отделение  в изключително влошено състояние, със симптоми на КОВИД-19 - задух и кашлица. Оказана му е помощ и му е взета проба. Когато му е правена снимка изпада в клинична смърт и умира в Спешното отделение. Впоследствие пробата му се оказва положителна.
Това съобщи директорът на болницата в Смолян д-р Марин Даракчиев.
След проучване се оказва, че мъжът е преболедувал от туберкулоза, три години е бил проследяван, а от 2012 г. не е потърсил нито веднъж личния си лекар, даде подробности и директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева. Инфекцията на фона на дихателните проблеми е довела до смъртта на 53-годишния мъж. Той е бил на риболов в Доспат, когато му става лошо. На място идват медиците от Спешното от Доспат, оказват му помощ и го препращат към Смолянската болница. Той пристига в изключително тежко състояние. Проучени са контактните му, които са ограничен брой, и са поставени под карантина. Под карантина са и медиците от Доспат. Поради ограничения му брой контактни на този етап е рано да се каже откъде идва източникът на заразата. Той е бил доста саможив, посочи д-р Кубатева.
Областният управител Недялко Славов не скри учудването си, че в социалната мрежа са се появили мнения, че смъртта на мъжа е манипулирана и той не е починал от инфекцията. По този повод бяха дадени и подробностите и клиничната картина, довела до смъртта на чепелареца.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I