Представители на 101-ви Алпийски полк връчиха дарение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Кашоните с консумативите, закупени от военнослужещите, бяха предоставени на изпълнителния директор на болницата д-р Марин Даракчиев.
„Много благодарим, че в този тежък момент ни помогнахме. С общи усилия ще се справим с епидемията“, каза д-р Даракчиев. Той изказа дълбока признателност към благородния жест и пожела много здраве и сили на всички военнослужещи.
„Стремим се да бъдем съпричастни към всички лекари, акушерки, медицински сестри, санитарки, обслужващ персонал на здравното заведение. Ние разчитаме на тази болница. Тя е нашата болница, единствената е, и всички опираме до нея. Старали сме се всички материали да са сертифицирани. Основно са защитни облекла за многократна употреба, които могат да се перат на 90 градуса, медицински защитни маски, защитни ръкавици, защитни очила, дезинфектанти“, каза майор Троев – началник отделение "Административно" в полка.
Общо събраните средства от 101-ви Алпийски полк са 4 208 лева. Със сумата военнослужещите са закупили за МБАЛ – Смолян 1100 бр. защитни медицински маски, защитни облекла за многократна употреба – 55 бр., защитни ръкавици – 600 комплекта, защитни очила – 10 бр., дезинфектант „Живасепт“ от 0,500 мл.  – 30 бр. На ЦСМП ще бъдат дарени:  маски – 1000 бр., ръкавици – 1000 бр., дезинфектант – 50 бр. и защитни облекла – 5 бр.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I