Дистанция, дезинфекция и при нарастване над 100 човека на ден отново затваряме всичко, както беше досега. Категорично и ясно“, заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.
Борисов говори пред медиите след срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе чрез видеоконферентна връзка.ЕС ще отпусне 1,7 милиарда евро за здравните системи в Западните Балкани.

Резултатите относно коронавируса са изключително лоши, пандемията не е отминала, каза Борисов.
"Ние сме с няколко стъпки пред всички в Европа. Те сега разпускат мерките, които ние никога не сме налагали. Вие тук в България винаги сте били отхлабени. Детските градини няма категорично да бъдат отворени. Това е опасно. В щаба също бяха твърдо против", каза Борисов.
"Ден за ден наблюдаваме ситуацията. Умолявам да бъдем дисциплинирани", апелира министър-председателят.

"Не искам да говоря за президента. За БСП също не искам. Те фалираха три пъти държавата. Какво да обяснявам повече. Те само казват - дай, дай. Парите ще ни потрябват в по-трудни времена“, каза Борисов.
„Разбира се, че искам да подкрепяме бизнеса, но българският бизнес плаща едва 10% данък. В Германия плащат 46%. В България даже има браншове, които плащат 8-9%. Повече от 10 години са прибирали печалбите. Утре ще каже ли бизнесът - вдигнете данъците, за да има за здраве, полицаи, учители, както сега казват 80/20, даже 100/0. До този момент не сме взели заеми. Ако поискаме, МВФ ще ни даде веднага, но не е там работата. С орязани заплати сме всички в МС. Разбрах, че и депутатите даже заплати са взели. Ние не сме, но не сме орязали нито един разход. Така помагаме на бизнеса. Не режем и парите за отбрана", каза още Бойко Борисов.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I