От средата на месец март в община Смолян стартира Програма „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“. Тя е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а над 180 възрастни хора и лица с увреждания вече ползват услугите. Те са доставка на храна и хранителни продукти, продукти от първа необходимост и лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора); заплащане на битови сметки и получаване на неотложни административни услуги – /със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора/.
До момента, най-голям интерес към програмата, има от жителите на селата на територията на общината.
Програмата е отворена за нови потребители от град Смолян, които са с ограничения и невъзможност за самообслужване. Това са възрастни  хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и възрастни в риск.
Желаещите да ползват услугата е необходимо да подадат заявление по образец в Центъра за информация и услуга на гражданите, Приемна 1 - Деловодство на Община Смолян.
Подборът на потребителите по Компонент 3 ще бъде извършен от Общината, съобразно наличната информация и заявена необходимост по проекта.
Лицата, които са ангажирани с посещения по домовете на потребителите, са снабдени с подходящ удостоверителен документ, издаден по съответния ред от Общината, с който да удостоверяват служебните си ангажименти както пред контролни органи, така и пред потребителите (с цел превенция от злоупотреби тип „телефонни измами“).
Потребителите, които в момента ползват услугите по Проект BG05M9OP001-2.040-0033 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания от Община Смолян“, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020- Компонент 2 не могат да бъдат включвани в новата програма по Компонент 3.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I