25 проверки в лечебни заведения са извършили в рамките на седмица специалисти от Здравната инспекция в Смолян, обяви шефът на РЗИ д-р Мими Кубатева.
Връчени са три предписания за предприемане на противоепидемични мерки с превантивна цел. Проверени са 37 обекта, при които са съставени 2 акта в два обекта – за допускане струпване на хора в хранителен магазин и за неспазване на въведени противоепидемични мерки в автобус, при останалите проверки не са констатирани нарушения, допълниха от РЗИ. Проверени са още 20 обекта с обществено предназначение – 4 офиса, 11 магазина, 5 от друг вид, както и 20 заведения за обществено хранене, съвместно с инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните. Проверени са и 8 шивашки цеха. При тези инспекции е установено, че работодателите са осигурили необходимите условия за безопасност на работа, изпълнили са противоепидемичните мерки, свързани с осигуряване на дистанция, осигуряване на биоциди за редовна дезинфекция, редовно проветряване на помещенията, както и лични предпазни средства за работниците.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I