55% от родителите в страната изразяват готовност да пуснат децата си в детска градина, а 56% от детските учители са готови в момента да започнат работа в редовна учебна среда.
Това са нагласите за рестарт на образователния процес при най-малките, изследвани от синдикат „Образование“.
„Респондентите в проучването – учители, родители и заинтересовани лица, са отговорили доминиращо, че детските градини и яслите трябва да започнат работа на 1-ви юни при спазване на мерките, въведени от здравните власти. Синдикат „Образование“ се информира за настоящата работа на детските градини в страната. По информация на МОН 70% от детските градини в момента работят в дистанционен режим като редица общини са предоставили възможност на детските учители да работят в реална среда без деца в методическа подготовка за рестарт на предучилищната система. 75% от анкетираните учители са изразили готовност и желание от утрешния ден да работят в методическа подготовка без деца.
Пак според анкетата, 69% от респондентите учители са визирали необходимост, в случай че не заработят дистанционно или в режим на методическа подготовка, да им бъде предоставен един месец допълнителен платен отпуск. 91% от българските родители са отговорили, че ако до една седмица детските градини не заработят, би било справедливо и логично да им бъде предоставен допълнителен платен отпуск в размер на един месец за изпълнение на родителски задължения“, се посочва в прессъобщение до медиите от страна на синдиката.
24smolian.com




           







Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I