„Рядко се разболявам и в началото не мислех, че този вирус е нещо сериозно. Затова смятам, че е важно да се слушат специалистите. Наистина беше предизвикателство за мен“.
Това обяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която пребори коронавирусна инфекция.
„Смятам, че се справихме добре в национален план с предизвикателството COVID-19. Стойностите по заболеваемост и смъртност в България са едни от най-ниските в света. Това е глобалният показател, че се справихме. В рамките на тези месеци беше важно да се реагира според съответните показатели“, заяви тя. „Трябва да се възползване от анализите, които ще направим за епидемията, за да може да подобрим някои от елементите на здравната система. България имаше позитиви в начина, по който се предоставяше медицинска помощ. Имахме достатъчно болнични легла, дори за интензивни грижи – нещо, което не видяхме дори в редица европейски страни. Достъпът до медицинска помощ в България е изключително улеснен, което помогна в борбата с епидемията“, посочи д-р Дариткова.
Над 200 000 души са запазили работните си места благодарение на мярката 60/40. В последните дни темповете на броя на безработните е намалял и е почти като преди кризата. Другата видима мярка са грантовете към микро и малките предприятия. Идеята на тези мерки е предприятията да оцелеят по време на криза. Това е и идеята за намаляване на ДДС за ресторантите. Това гарантира стабилност за бизнеса в една кризисна ситуация, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I