„Снощи, на 2 срещу 3 май, в РПУ-Смолян, бе пребит сина ми“. Това написа в профила си във Фейсбук общинският съветник Стоян Иванов. Той уточни, че синът му и още няколко негови приятели са отведени в Районното под предтекста, че нарушават обществения ред и слушат музика над допустимия праг.
„Синът ми е обезобразен до неузнаваемост. Фрактура на лява ръка от удари с палка, множество синини и кръвонасядания по тялото, установени от компетентно медицинско лице. Медикът е констатирал 11 последователни удара с палка в коляното. Трудно стъпва на крака си. Всички момчета са бити и унижавани и след съставяне на актове са освободени днес около 11 часа“, даде подробности за инцидента общинският съветник.
Той публикува снимки и видеоклип от инцидента. Иванов твърди, че  момчетата с  нищо не са предизвикали подобно поведение на полицейските служители, точно обратно, държали са се изключително уважително и са разговаряли с тях учтиво и на Вие.
Директорът на ОД на МВР ст. комисар Николай Димов даде днес подробности  пред журналисти за въпросния инцидент. Той обясни, че  по случая са образувани две проверки.
Едната е срещу младежите за евентуално извършени хулигански действия и противозаконно пречене на органите на МВР да изпълняват задълженията си по служба. Втората проверка е разпоредена от началника на Районното управление , който се е самосезирал от публикации в социалните мрежи. Тя е срещу полицаите с оглед данни за евентуално извършено дисциплинарно нарушение.
На 3-ти май около полунощ е подаден сигнал на тел. 112 за нарушение на обществения ред, изразяващо се във викане, крясъци и силна музика в частен дом. На сигнала  пристига наряд от двама служители от РУ-Смолян. Натъкват се на агресивно поведение на четирима младежи, които били във видимо нетрезво състояние, поясни ст.комисар Димов. Наложило се е  да извикат допълнително сили за преустановяване нарушението на обществения ред. Във връзка със задържането на лицата са предприети полицейски действия. Отведени са в Районното управление, където са им съставени актове за установяване на административно нарушение, каза още ст. комисар Димов.
Практика в МВР е, когато има сигнал за неправомерни действия на служителите, да се извършват проверки с оглед данни за извършено дисциплинарно нарушение от тях – в случая прекомерна употреба на сила, или пропуски във вземането на отношение, уточни Димов.
Материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – Смолян.
Снимките са от Фейсбук профила на Стоян Иванов
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Тоя като го гледам, някакъв вор в законе ли е, що ли, ама си плаче за сопи

    ОтговорИзтриване
  2. Браво на полицаите.Следващия път проба за дрога и сополанкото и ТАТИ заедно към Герзовица.Господин Стоянов,защо не пратите Хубавеца си,в някоя европейска страна,или примерно в Каталуня със това прекрасно държание,да видим там какво ще му се случи.Аз мисля,че Смолянските полицаи са ги леко погалили.Браво Господа Полицаи,това е начина по който да си седнат мамините синчета на задните си части.А такива Хубостници в Смолян напоследък доста се появиха.

    ОтговорИзтриване
  3. този кога излезе от понделата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I