Изпити ще има след 7-ми клас, както и матури за абитуриентите. „Заточеници“, „Тютюн“ и „Бай Ганьо“ отпадат от изпитната програма. Държавно външно оценяване за 4-ти и 10-ти клас няма да има.
Тези решения обявиха от Министерството на образованието.
Датите на Държавния зрелостен изпит ще са 1-ви и 3-и юни. За професионална квалификация на 5-и юни. Зрелостниците, които не се явят на ДЗИ през юни, ще могат да се явят в края на август.
В ДЗИ по литература няма да бъдат включени лириката на Вапцаров, както и  „Железния светилник“ на Талев и „Тютюн“ на Димитър Димов, посочи просветният министър Красимир Вълчев. Изпитът по "История и цивилизация" няма да включва теми след Първата световна война. Проверките на знанията след 7-ми клас ще се проведат на 15-и юни по български език и литература и на 17-и юни по математика.
"Няма да се дават въпроси, свързани със сложно съставно изречение и с произведенията: "Заточеници", "Неразделни", "По жътва", "Бай Ганьо" - тези теми ще се изучават, просто по-късно", заяви образователният министър.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I