В трудно достъпна местност над смолянския квартал Устово, към село  Хасовица, в неделния ден много вярващи се изкачиха с коли и пеш до параклиса „Възнесение Христово“, за да бъдат съпричастни на празничния водосвет. Той бе отслужен от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион заедно с предстоятеля на  църквата „Св. Николай Чудотворец“, към която енория е параклисът,  свещеник Васил Маджаров. Присъстващите бяха от млади хора до по-възрастни, които по традиция с радост почитат храмовия празник на този параклис, построен от благодетели преди 102 години.
Христовото Възнесение, което се празнува  винаги в четвъртък и е на 40-ия ден след Възкресението Му, в параклиса се чества в почивен ден – събота или неделя. След водосвета за здраве и благоденствие отец Васил поръси вярващите със светена вода. Архимандрит Висарион благослови  приготвения курбан. Поздрави всички с празника, като им пожела здраве и благополучие, Божията любов и Неговата велика милост да бъдат над домовете и чадата им.
Росица Примовска
Снимка: Валери Здравчев
24smolian.com






Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I