53 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие след 1163 изследвани проби, обявиха от Националния оперативен щаб. До този момент направените проби са общо 52 931 или близо 7400 на един милион души население.
Няма нови случаи в Родопите.
384 са излекуваните, като 24 са само за последните 24 часа. Двама пациенти са от Смолян.
Починалите са 84, двама с тежки придружаващи заболявания за последното денонощие. Смъртността е 4,6 процента, обявиха от Националния щаб.
353-ма души са настанени в болници в страната, 38 от тях са на интензивно лечение.
Новите случаи от последното денонощие са констатирани в областите София (19 случая), Ямбол (12 случая), Пазарджик (5 случая), Плевен (5 случая), Перник (4 случая), Бургас (3 случая), Благоевград (2 случая), Враца (2 случая), Кюстендил (1 случай).
Най-много заразени до момента има в София – 779 души.

От всички 1811 констатирани с COVID-19 – 882 са мъже и 929 са жени.
Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.
Относно растящата заболеваемост в България - има покачване наистина и никой не е отричал това, заяви ген. Мутафчийски. "Все още системата може да се справи. Отпускането на мерките означава гражданите да проявят своята отговорност и най - вече да си носят маските там, където е задължително", каза шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Проф. д-р Ангел Кунчев разкри, че той лично вчера е пробвал да влезе без маска в три магазина и не е бил пуснат - един от тях е бил голям, а другите два са били малки.
24smolian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I