Масово родопчани изреваха от сметките си за ток през април, които достигнаха нива като тези от януари.
„Последната ми фактура бе 150 лева. Толкова платих и след Коледа и Нова година, а температурите вече са пролетни“, ни написа читател на 24smolian.com.
Подобни сигнали получихме и от десетки други жители на областните градове Кърджали и Смолян.
54% от битовите клиенти на EVN България са потребили до 300 киловатчаса електроенергия през април 2020 г. Това сочи анализът на потреблението в Югоизточна България, съобщиха от електропреносната компания.
Средната стойност на фактурите за всички битови клиенти на EVN България за април 2020 г. е 70,07 лв. с ДДС при средна консумация от 352 kWh. През март 2020 г. средната фактура е била 64,73 лв. с ДДС при средна консумация от 328 kWh oт домакинствата.
„Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия“, посочиха от компанията.
Според ЕВН, високото потребление се дължи както на факта, че голяма част от домакинствата са по домовете си по време на извънредното положение, така и на традиционното повишение на потреблението по време на великденските празници.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I