Община Смолян стартира подготовката за преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г. Проведе се и първото заседание на Общинската избирателна комисия /ОбПК/. Неин председател е секретарят на Община Смолян Момчил Николов, а секретар е Мария Иванова –гл.експерт в ТСБ-Смолян. Прие се Правилник за дейността на комисията и Организационен план за подготовката и провеждането на преброяването на населението и жилищния фонд.
На заседанието се обсъди инструкция за Преброяването, беше приет и График на дейностите за подготовката и провеждането му. Определени са и дейностите, свързани с предварителния обход в периода 10 юли-25 септември 2020 г. До 26 юни т.г. ще се проведе набиране и подбор на регистратори, които ще бъдат 8 за община Смолян. След като преминат обучение, те ще извършат предварителния обход в периода от 10 юли до 15 септември т.г.
Процедурата за набиране на кандидати за преброители и контрольори ще се проведе от 15 септември до 30 октомври т.г.
Преброяването ще бъде проведено в периода януари-февруари 2021 г. и ще се проведе на два етапа: чрез онлайн електронна преброителна карта от 22 януари до 31 януари 2021 г.; чрез посещение на домакинствата от преброител от 8 часа на 1 февруари 2021 г. до 20.00 часа на 15 февруари 2021 г.
Преброяване 2021г.  ще бъде 18-о поред в демографската история на България. Според резултатите от предишното преброяване, извършено през 2011 г., към 1 февруари същата година населението на Смолян е било 30 642  души, а на цялата община – 41 452 души.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I