Поради големия интерес, свързан с реда за влизане в Гърция от 1 юли 2020 г., Министерството на външните работи чрез посолството ни в Атина е поставило въпроса пред гръцките власти защо в нововъведения за попълване електронен формуляр от 5-те ГКПП между България и Гърция са посочени само два "Кулата-Промахон" и "Маказа-Нимфея", съобщават от ведомството.
"Към момента не сме получили отговор. Съветваме българските граждани от утре да преминават само от двата възможни за онлайн регистрация пункта, като се ангажираме да продължим да търсим информация за плановете на гръцките власти", допълват от пресцентъра на МВнР.
Преди дни стана ясно, че пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип.
Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища.
Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната. Хората, които идват от страни от "червената зона", ще бъдат тествани за коронавирус.
На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани. Ако се окаже, че лицето е попълнило неверни данни, то ще бъде екстрадирано.
Последно: Влизането в Гърция от 1 юли - само през ГКПП "Кулата"! - четете тук
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I