"За период от по-малко от 3 години - от 2017 до края на 2019 г. съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лв. по тяхно директно искане и разпореждане."
Това пише в документ, публикуван вчера в "Бивол", за който от редакцията на разследващата медия твърдят, че е автентичният сигнал, подаден от Васил Божков до българската прокуратура.
Сигналът, за който вчера сутринта самият Божков обясни с нова схема в профила си във Фейсбук, е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, и Менда Стоянова, в качеството й на зам.-председател на Народното събрание.
Ден преди това главния прокурор Иван Гешев потвърди, че е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал.
От текста става ясно, че Божков директно атакува премиера и финансовия министър с конкретна сума, която обявява, че е платил като "рекет" за последните три години и обвинения за "заплахи" и искане да превземат бизнеса му.
Бизнесменът твърди още, че дружествата оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били "подложени на системна злоупотреба с власт, изнудване и директни заплахи за промяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни служители и от членове на българското правителство".
Божков заявява още, че се е стигнало до директна "заплаха" за прекратяване на дейността на тези фирми и е тя се осъществила, когато през януари 2020 г. е отказал да плаща повече на финансовия министър. Божков го определя като "категоричен отказ да продължавам да задоволявам нарастващите финансови претенции и амбиции за придобиване на мажоритарни дялове от моите дружества от страна на министъра на финансите".
"Абсолютни измислици. Ето, казвам, дал съм ти на теб 100 млн. лева. Това означава ли нещо? Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си", каза пред "Дневник" два часа след публикуването на информацията за сигнала премиерът Бойко Борисов.
Взехме бизнеса на Божков в полза на държавата. От Божков съм получавал само една пура и то беше в централата на ГЕРБ.
Това заяви премиерът снощи в предаването „Панорама“ по БНТ. Борисов бе категоричен, че е вярно, че бизнесът на Божков е взет от държавата и добави, че той е обвиняем и има червена бюлетина в Интерпол и няма да го коментира.
"Заклевам се, защото съм вярващ и заради това даваме на църкви и манастири пари, но не може да ми се търси една стотинка, нито морално, нито каквото и да е. Морално само на футбола съм помагал", продължи Борисов.
"Чакам, защото сега съм "скопен". По принцип премиер не може да говори – щото ако кажеш истината – нарушаваш свободата на словото. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси и ще правя карикатури – аз няма да съм вечно премиер. Ще правя комикси, ще се занимавам с това нещо. Аз се заклевам във всичко свято – защото съм много вярващ човек – една стотинка, един лев, едно евро от този човек (не съм получил)!", финишира за Васил Божков.
"Закон не е променян в услуга на когото и да било. Това може да се провери. През този период не съм забранил на никого да се вижда с Божков", каза още премиерът.
"В един момент неговите съдружници, те през тези години не са ли знаели, не са ли знаели как се купуват тези културно исторически ценности, иманярите без пари ли ги дават? В един момент те излизат и подават сигнал, че липсват 700 милиона и тогава МВР, ДАНС, Прокуратурата започват да работят. Къде е нашата вина?", попита Борисов.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Тоя артист тиквата да не ги дава от него тези пари на църквите? ЛЪЖЕЦ...идва ден за разплата!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I