Все някой е виновен на нашенеца. И все таи надежда, че някой ще дойде и ще го избави от тегобите му. Все му кроят „шапката”, все е онеправдан…
Преходът отдавна свърши и той остави стотици хиляди жертви у дома и още толкова бежанци във всяка точка на световната политическа карта. Започна що-годе мирно, приключи в тотална тишина. Спорадичното недоволство сред нищожните останки на думата народ е по-скоро като огнище на отдавна позабравена болест по добитъка, която след малки ограничения и необходимото медикаментозно третиране отшумява до следващата си дразнеща всеобщото животинско спокойствие поява. Неговата перманентна реанимация обаче е необходима за поддържане на надеждата и илюзорната вяра в месии на остатъка от жертвите му на родна територия. Преходът е любимото оправдание, необходимото обяснение и обетованата врата, зад която се крие всичко онова, което трябваше отдавна да се случи. Разбира се става въпрос за онези обещания, изпълнението на които съставят анализите на всички отиващи си и тепърва влизащи във властта. А стадото кротко си преживяше през годините докато не доби необходимият брой и начин на поведение, угоден за всеки пастир. Всички икономически анализи рязко контрастират със случващото се. Антитезите на всеки високо прокламиран ръст на „инвестиции и благодатна почва за развитие на бизнеса” могат да се прочетат във всяка една криминална хроника. Докато обаче едните се правят на три-пет месеца, то другите са ежедневни. Анализът им показва най-ясно действителността. Дребни дилъри на дрога, гастарбайтери, катастрофиращи с „баварци” N-та употреба, пияни чичовци, решаващи спорове за имоти с мотики, брадви и т.н. Този ръст на „икономиката” и всеобщите блага май няма нищо общо с действителността, съчинена в пресофисите на партийните централи.
И за всички тези неща сме си виновни самите ние. Въпреки типично балканския синкретизъм, който някак си все сгодява тезите за световен заговор срещу нас.
24smolian.com
На снимката: Началото на Прехода си беше просто едно треторазрядно порно, пъшканията още звучат
Четете по-късно темата на 24smolian.com:
Теория на конспирацията
Един вирус надупи друг, роди калинки и суджуци


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I