Близо 100 мотоциклета „Харли Дейвидсън“ ще окупират Чепеларе следващия уикенд. „Инвазията“ е част от празничната програма, която Общинската администрация подготвя за откриване на летния туристически сезон в партньорство със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в общината. Събитието под надслов „Лято 2020 – рестарт в планината“, което е под егидата на Министерството на туризма, ще започне в петък със спектакъл на Нешка Робева с начален час 20:30. В събота, 11 юли, жителите и гостите на Чепеларе ще могат да се насладят на първо по рода си мото-шоу с клуб H.O.G. /Harley owners group/ - като ще участват минимум 90 мотоциклета от легендарната марка, известна по цял свят вече повече от век. Колоната ще премине през града още в следобедните часове на петък, 10 юли, и ще продължи към Пампорово, където участниците имат резервации. Около 10:30 часа в събота рокерите, дошли от София, Варна, Бургас, Велико Търново и дори Атина, ще потеглят организирано от курортния комплекс и, ескортирани от полицейски коли, ще направят кратко дефиле из Чепеларе, след което ще се подредят по площад „Олимпийски“ в центъра на града, където ще ги очаква празничен концерт на деца от Център за подкрепа и личностно развитие – Чепеларе с начален час 11:20 часа. Малко след 12:00 ще започне и същинското мото-шоу, като зрителите ще могат да разгледат легендарните машини, да се снимат с тях и да се забавляват с конкурси в различни категории – най-красив мотор, най-шумен мотор, най-красива дама моторист и други. Голямата награда за участниците – ски, произведени във фабрика „Амер спортс България“ – Чепеларе, ще бъде разиграна на томбола. В същата томбола ще бъдат изтеглени и номерата на 16 късметлии от клуба, които ще спечелят безплатен уикенд за двама в някой от хотелите и къщите за гости в Пампорово, Чепеларе и селата в общината – подарък от хотелиерския бранш. От своя страна пък клуб H.O.G. ще подари ски-екип Diel на някой от публиката, като условията на играта ще бъдат обявени на място. Освен атракции и забавления, гостите ще предложат на местната общност и още нещо – мотоклубът е приготвил парично дарение за благотворителната кампания, с която се набират средства за ремонт на дограмата на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Чепеларе.
Официални лица на събитието са кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев и председателят на Общински съвет – Чепеларе Пантелей Мемцов.
Общинска администрация – Чепеларе е отправила покана към министъра на туризма Николина Ангелкова, но присъствието ѝ ще бъде евентуално потвърдено на по-късен етап, в зависимост от нейния график.
Маратонът от събития ще завърши в неделя, 12 юли, с шамионска тренировка с Радо Янков. От 10:00 до 11:00 часа звездата в сноуборда и носител на Кристалния глобус ще проведе тренировка с всички деца, които пожелаят да се включат.
Всичко това е символичен старт на инициативата на кметския екип и туристическия бранш, обединена под слогана „Лято 2020 – рестарт в планината! Здраве, спорт, емоции“. Кампанията има за цел да представи и утвърди община Чепеларе като предпочитана дестинация и за летен туризъм – залагайки на нейния безспорен потенциал на място, предлагащо възможности не само за културен и спортен, но и за здравен туризъм, благодарение на научно доказаната способност на въздуха в региона да убива вируси и микроби посредством фитонцидите, произвеждани от иглолистните гори.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I