174 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Направените PCR тестове през последното денонощие са 2775. Тези данни отчита Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 7; Варна - 17; Велико Търново - 6; Добрич - 1; Кърджали - 3; Кюстендил - 2; Пазарджик - 6; Перник - 1; Пловдив - 13; Разград - 5; Русе - 4; Сливен - 7; Смолян - 1; София област - 3; София град - 86; Стара Загора - 9; Хасково - 2; Ямбол - 1.
5914 са потвърдените случаи на новия коронавирус в България към момента. 2664 от тях са активни. Излекуваните лица са 3000. През изминалото денонощие са регистрирани 85 от тях. 
С доказан COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 470 пациенти, от които 29 се намират в интензивни структури.
Според Националната информационна система медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция у нас са 456. Осем от случаите са регистрирани през последните 24 часа. От тях 3 са установени при лекари, 4 - при медицински сестри и 1 - при санитар.
Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 250. Четири от случаите са от изминалото денонощие. Починали са жена на 61 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 53 г. с пневмония, за когото няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 76 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I