Очаквано извънредната епидемиологична обстановка в страната се удължава. Тя ще продължи до 31 юли, обяви здравният министър Кирил Ананиев.
Това се прави с цел министърът на здравеопазването да продължи да има възможност да издава заповеди, свързани с въвеждането на мерки във връзка с предпазването от разпространение на COVID-19.
Днес сутринта е имало среща на НОЩ с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, на която са взети решенията, които обяви министър Ананиев.
По думите му ще бъде повишен контролът в областите и ще може да се въвеждат за всяка от тях, според ситуацията, нови мерки. Препоръките са да се намалят до минимум масовите мероприятия, защото напоследък се наблюдава неспазване на мерките по време на масови събирания на хора.
Ще бъде издадена и нова заповед със списък на страните, за които ще има различни мерки при влизане в страната, за хора от тези държави.
"Българският екип е много близко до откриването на лекарство срещу коронавируса", обяви Ананиев. През май са започнали изследвания за употребата на медикамент, който лекува заболелите от коронавирус. До момента изследването на лекарството „Ивермектин“ се провежда в 9 болници в страната. България е първата държава, която е започнала изпитването на този медикамент, а след нея това са направили и други държави. До края на месеца ще бъдат известни резултатите от изследването на тези 30 пациенти, като желанието е да се увеличи обхвата.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I