На специална онлайн церемония бяха връчени почетни отличия "Национална диплома" на особено изявени зрелостници от цялата страна. На празничното събитие в РУО Смолян отличие беше връчено на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян. Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната. Василена се дипломира през учебната 2019/2020 г и е лауреат на националната диплома за отличен успех 6.00 през целия период на обучение в гимназията, включително и на Държавния зрелостен изпит. Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището.
Луксозно издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал получи за постиженията си като подарък от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
Онлайн връзка събра всички лауреати на отличието в 28 области на страната, които бяха представени и поздравени от зам.-министър инж. Таня Михайлова, която подчерта, че церемонията е необичайна, но трудът и усилията на всички отличници, получили престижната диплома, заслужават признание и благодарност, както и на техните родители, и учители.
Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати. Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I