Eднократна добавка към пенсиите за 3 месеца подред от по 50 лева за всеки един пенсионер отпуска правителството, обяви на брифинг премиерът Бойко Борисов.
Възможно е добавката да продължи да се изплаща и за по-дълъг период от време, в зависимост от това колко ще продължи епидемията, допълни министър-председателят.
Увеличаване на разходите за персонал с 30% за служителите, които са на първа линия. Средствата са предвидени за структури от Министерство на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социаланта политика, НЗОК, НОИ и други", заяви Борисов в парламента. Увеличава се продължителността на паричното обезщетение за безработица с 3 месеца. Отпускат се допълнителни средства за Министерството на културата за творчески проекти.  Увеличават се средствата за субсидии на лечебните заведения. Увеличават се и разходите за медицинска и дентална помощ. За личните асистенти по Закона за личната помощ се осигуряват 122 млн. лв., разкри Борисов. "Увеличава се минималното обезщетение за безработица от 9 до 12 лева", коментира още министър-председателят. 15 млн. лв. допълнителни средства се осигуряват за творци на свободна практика. "За медицинските специалисти, ангажирани в борбата с коронавирус, се осигуряват по 1000 лева", каза още премиерът. "За допълнителни средства по Министерството на туризма за осигуряване на помощ в размер на 210 лева, които са били на първа линия в борбата с коронавируса. Това са 38 хиляди лица", допълни Борисов.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I