„Това, което се вижда, е ”игри на тестове”. Не може да затвориш някой на база на тест”, смята доц. Атанас Мангъров. Какво значение има колко тестове са направени? Важно е колко хора са изследвани, дали са изследвани за пръв път или не. Защо няма такава разбивка?“, попита той в ефира на bTV.
Според него, ситуацията следва да е такава - в 99% от случаите няма да ти се случи нищо, ако обаче ти се случи, да се грижат за теб и ако имаш друго заболяване, грижата да не се различава заради него.
Възможно е половината тестове да са направени на хора в болница, т.е. вече имали тест. Това, което се дава, неговото предназначение е да стресира хората, да ги плаши, каза още Мангъров. И е категоричен - на база представяните данни не може никакви заключения да направим. "Хората са важни, не тестовете", подчерта доцентът.
"Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне - ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност - че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата", коментира още Мангъров.
Мангъров напомни, че PCR тестът е на 70% чувствителен т.е. не са абсолютни. Те са основа за диагноза, не диагноза. "Ако продължим по този начин, ноември-декември системата ще блокира", предупреди доцентът, защото "няма да можем да различаваме един банален сезонен грип от коронавирус".
Доц. Атанас Мангъров отрече да има конфликт с Националния оперативен щаб, макар да призна, че позициите им са различни.
Не съм се чувал с тях, виждам ги само по екраните. Но начинът им на действие е неправилен, данните са представени некоректно – важни са хората, не тестовете и изследванията, подчерта доц. Мангъров.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I