Проблемите на България я превръщат в полудържава. Всичко е наполовина в нея. Ремонтите, демокрацията, идеите, успехите, парите, растежа. Само егото на пълководците е в завършен вид. Управленската мисъл, доколкото изобщо вирее в главите.
Един от най-неразрешимите проблеми обаче е свързан със съществуването на една прослойка, добила размерите на неизлечим тумор. Каста, която се опитва да източи и последните капки кръв на обществото, в което паразитира. Това са политическите нагаждачи, дежурните слуги пред всеки кабинет. С болки в кръста от навеждане и изприщен език от прелюбодейството с честта и морала. Такива колкото искаш. Кадрите решават всичко, ама кадри явно няма.
Премиерът направи рокади в правителството, разтичайки на очите си, а не на ушите си. Размествания а ла „секретарка за секретарка“. С мисъл да озапти протестите, но ще предизвика обратния ефект. Колко секретарски позиции се превърнаха в трамплин към министерски кресла? Раздаване на парчета власт, мотивирано с „важното е да не е по-умен от шефа“.
Всеки има право на своите кратки мигове слава. Но пешките стават царици само на шахматната дъска.
Бягството от реалността е решение само в заключен кабинет с отлична шумоизолация, защото отвън нещата са съвсем различни.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I