Президентът Румен Радев отново излезе при протестиращите в ден №15 от протеста срещу правителството и главния прокурор, за чиито оставки призова и той сред хилядите в „триъгълника на властта“.
„Скъпи сънародници, няма да използвам гражданската трибуна, защото тя е ваша. Но днес пред този съдбоносен момент, съм длъжен да се обърна към вас. 15-ти ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас.  Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България. Плакатите ви, както виждам, казват истина. Истини, за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си.  И светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие. Хора без оглед на политическата принадлежност. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си отвоюват държавата от мафията. Протестът иска оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Нужен ни е нов парламент. Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа, за нови промени, които да укрепят гражданските права и да гарантират разделението на властите. Да върнат нашите братя“, заяви държавният глава пред протестиращите.
Снимка: Фрогнюз
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I