Родопите са интересен политически ареал, че и обществен. Поставянето на маска се възприема като някакъв ритуал, сходен на този на самурай преди битка. Само, че се вадят гумени мечове. Щото ситуацията е хем на война, ама хем да не нараним опонента, че утре може да дойде на власт…
И това отприщва едни семейни пропълзновения към всяка политическа сила. Да не остане фамилията валат. Мъжът от едните, съпругата от другите, сестрата от третите, и все зарад… някакъв келепир. Социалните мрежи са мегдан на смелостта, а реалността окончава „черешовото топче“ с газоотделяне под родопското одеяло. В плик, че да не боцка.
Примери много. Като един, дето си турнал снимка на Чък Норис и се заинатил що нямало имена под медийни публикации? Сякаш прави списък, пък скрил лицето си зад Чък Норис, който „изрита комунизма“, появявайки се от екрана на нелегалните видеокасетофони и пиратските касети с филми.
Друг един пък плю, плю държавните служби заради безсмислеността им, а после с охота се намести в държавен кабинет, заоправдавайки се, че трябвало да се работи. Ами как ще е другояче, като отговорът дойде от публичната му имотна декларация. То заеми, заеми… Нейсе.
В Родопите е като „Parla piu piano“. Хитът на Джани Моранди, една сицилианска любовна песен, влязла в саундтрака на „Кръстникът“ и станала емблема за мафията. „Говори ми тихо“. В Родопите все се говори тихо, за всичко. Като онзи случай за изнасилваното с месеци дете от баща му отпреди години. Когато всички съседи поназнайвали, ама си мълчали. Докато грозната истина не излезе.
„Говорете тихо“. Но в социалните мрежи са само Чък Норис, Рамбо, Роки, Шварценегер. Дори вездесъщият и непобедим Чък би се хлъзнал на Пампорово с политическо кебапче в устата.
Джон Рамбо
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I