Премиерът Бойко Борисов не дойде днес в парламента, където се гласуваха промените в кабинета му. Този път обаче той си има основателна причина. Премиерът е под карантина, защото шефката на кабинета му Деница Желева е дала положителна проба за коронавирус. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед.
Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест.
Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.
Първият тест на Борисов от вчера е бил отрицателен, съобщава Клуб Z, позовавайки се на отлично информиран източник. Стандартно се прави втори тест, резултатите от който се очакват.
При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни, съобщиха от правителствения пресцентър в 13.20 часа. 
Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Циркаджия, явно има за какво да го е страх от служебно правителство!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I