По-добре тежък туристически сезон, отколкото нищо, заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.
Туристическият сектор е един от най-засегнатите заради кризата с COVID-19 не само у нас, но и по цял свят. Това наложи сериозно преразпределение на финансови потоци. У нас мярката 60/40, която е в помощ на бизнеса, бе трансформирана на 80/20 за работещите в сектор туризъм.
“За нас е много важно - браншът, местната власт, правителството да осигурим такива условия, така че да имаме сезон. Възобновява се туризмът по Черноморието, който е ключов за нашия туризъм, над 70% от туризма се формира от летния туристически продукт", твърди кърджалийката в изпълнителната власт.
Опитите на българското правителство да спаси летния сезон по морето с насърчаване на вътрешния туризъм ще ударят на камък и разрушаването на природата и неконкурентните цени пак ще насочат хиляди българи към Гърция и Турция.
Това съобщава „Евронюз" в репортаж за България.
„Напълно бяха зачеркнати надеждите на хотелиерите да видят български туристи, решили да прекарат отпуската си при тях. Българите трудно свикнаха да не ходят на своето море когато започнаха да посещават Гърция и сега ще е също толкова трудно да бъдат върнати обратно“, коментира Димитър Попов от Българската асоциация на травъл агентите и туроператорите.
Почиващите в Гърция българи са станали с 16 на сто повече само за периода между 2016 г. и 2019 г. Пред камерата на международната телевизия причините са разказани от първо лице – цени, срещу които има качество, повече пространство, по-големи плажове, хотели, които не са един върху друг.
„Опасенията на опонентите на морските курорти са, че запазените места скоро ще приемат български туристи на ол-инклузив. Поне засега, обаче, даже намалените цени и държавната помощ не променят ситуацията и плажовете – общински и частни, не са пълни“, завършва материала си „Евронюз“.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I