„Провокации се правят. Но не упреквайте тези хора, които идват да протестират със социалните си искания. За тях ми е тревогата. Но оставката на това правителство няма да подобри положението им“, обяви премиерът Бойко Борисов в 15-минутно изложение в началото на правителственото заседание в сряда. Като в него той преплете коронавируса, тежкото икономическо положение, предстоящия Европейския съвет, на който България била договорила възможна най-много пари, записите на Божков от вторник, "плажуването" на Христо Иванов, за разединението на нацията и как той винаги е на страната на протестиращите и т. н.
"Мъчно ми е за полицаите, и за невинно битите хора. Вие виждате, че се взривяват бомби в хората. Целта е да се окървавя протеста. Защото знаят, че аз като видя кръв и вденага тръгвам. Те го знаят и затова бяха тези пликчета с червена боя, да се създава впечатлението за кръв", посочи Борисов.
Акцентът в обръщението на Борисов беше „идват тежки времена, предстоят тежки месеци, с кого ще управляват тези, които сега протестират“.
„Опитите да включат и ДПС в политическото блато, което е следствие на войната на институциите, няма да успеят.  Още в началото на противопоставянето на институциите, ние предупредихме, че войната на институциите ще доведе до политическа и парламентарна криза“, пък обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
„Колкото до Росенец - там проблем няма. Ако някой има претенции за каквито и да са според тях нарушения - то има компетентни органи, които могат да се сезират. Тези въпроси не се решават нито на частен имот, нито на официален плаж, отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха. На Росенец бяха едни бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи, както и организирани агитки, за които вчера разбрахме кой как ги организира с бомбички и запалителни течности“, посочи Карадайъ.
"Преди 1-2 седмици четох по медиите, че медийно-политическата група Капитал се заканва за мира в страната, може би затова бяха на Росенец, но не им се получи. Ние 30 г. сме пазители на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическата посока на развитие на страната. Поздравления за младежката организация на ДПС, които бяха на висота, не се поддадоха на провокациите, не допуснаха да се реализира сценарият за посегателсво над частна собственост на единствения държавник в най-новата ни история - д-р Ахмед Доган. Защитиха Конституцията, законността, демокрацията, правото на неприкосновена собственост.
Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не някъде другаде“, заключи лидерът на ДПС.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I