„Радвам се, че отново сме заедно. Този протест се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Трябва да сме мъдри и непреклонни. Не трябва да се делим на сини и червени, на десни и леви, на русофили и русофоби, на българи и турци, на еврофили и еврофоби. Нашето кредо е свобода и законност за всеки един в България“, заяви президентът на България Румен Радев пред хиляди, които втори пореден ден се събират пред Президентството.
„Тук сме да защитим свободата си. Трябва да кажем „не“ на произвола. Тук сме, за да кажем „не“ на страха. Тук сме да защитим българската природа. България трябва да стане отново дом на всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване.
В следващите дни ще се опитат да изкарат протестите платени и ще организират контрапротести. Искам да ви призова да не бъдете агресивни към нашата братя и сестри от другата страна. Нека им помогнем да се освободят от страха. Най-страшната пандемия в България е корупцията, но ви призовавам да спазвате мерките и да пазите всеки един до вас. Днес тук решаваме бъдещето на България. Всички заедно трябва да напишем бъдещето на България.
Мафията ще ни плаши със статистиката с ковид пандемията. Днес на площада се решава бъдещето на България, не във Фейсбук, не на масата, а именно тук. На площада ще напишем историята от която няма да се срамуваме. Мутри, вън! Бог да пази България!“,
каза още държавният глава.
В същото време, от другата страна на булеварда, пред Министерския съвет, се провежда митинг в подкрепа на правителството. Сред участниците са и активисти на ГЕРБ от Родопите(на снимката вляво).
Никой няма право да нарича избирателите на ГЕРБ мутри, защото това е правителство, което работи с ясни решения“, заяви пред хилядите Цвета Караянчева, депутат от Кърджали и председател на Народното събрание.
В момента се борим не само със здравна криза, но и с икономическа, каза Караянчева.
"Искам да припомня на президента - как един път казва, че се справяме добре, а после - друго. Превърна президентството във фирма за лобизъм", заяви още Караянчева.
Протести срещу правителството имаше и в Пловдив и Варна.
Напрежение в София след 20.45 часа - очаквайте подробности
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I