Изненадващ е ходът на премиера и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. И доста рисков за него. Очакванията бяха големи, но Борисов игра с пешките почти като Ахмед Доган преди доста години, когато трябваше да посочи първите министри на ДПС.
„Това имаме, това са тухлите ни, с тях ще градим“, са думите Доганови, които често си припомнят депесарите. От онези „кирпичени кадри“ ДПС още си пати. Дори трима от министрите на Борисов паднаха, само защото се говорело, че били „министри на ДПС“ в това правителство – Горанов, Маринов, Караниколов.

Дефицит на читави хора за министри при Доган, дефицит на кадри и при Борисов.
На 23 юли Бойко Борисов реагира като стопанин на голяма фамилна ферма, отсичайки:
Ти, остави овцете на братовчед ти, той пък да ти даде патките! После ще се размените. Оная на онзи да чисти треволяците, а новият да нарами чувалите! Който е айляк, да грабва мотиката!
В рокадите на Борисов има и тъжно признание – прозрението на лидера на ГЕРБ за „лошия човешки мат`риал“, но този път оценката не е за избирателите, а към тези, които попадат в списъка „Наши, които стават за министри и др.“.

Ако в началото на мандата имаше залози кои ще станат министри, за варианта „жената от канцеларията“ на Валери Симеонов да стигне до вицепремиерско кресло, да отговаря за демографските проблеми на държавата, а накрая да й поверят и министерството на туризма, ставките щяха да бъда космически – срещу всеки заложен лев да се печелят 10 000.
Сори, но в сравнение със Симеоновица, кърджалийката Николина Ангелкова си е баш на мястото като министър на туризма.
Всъщност, Ангелкова се оказа най-достойната сред министрите в кабинета „Борисов - 3“. Тя сама подаде оставка. При което правосъдният министър Дани Кирилов първо с характерния си поглед сканирал останалите, но недоумявайки какво следва да направи, простенал: Баааах мааму!

През последните месеци здравният министър Кирил Ананиев носеше много негативи на правителството. Уви, той не напуска правителството, а заема мястото на отличника Владислав Горанов (оценката е и на Борисов, и на депутатите от ГЕРБ, и на другите министри след като ни приеха в чакалнята на Еврозоната).

5-ма министри сменят, а само двама са нови хора в правителството. Явно, и Борисов се е примирил като Доган с тухлите, които са на разположение.

*
Какво се случва между ГЕРБ и ДПС? Този въпрос ни задават много читатели и приятели на 24rodopi.com.
Във вечерните часове на 15 юли от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Бойко Борисов е разговарял с областните координатори и решил да освободи министрите Горанов, Младенов и Караниколов. Мотивът: опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.
Руши ли се мостът между ДПС и ГЕРБ?
В първите минути след съобщението се опитвахме да анализираме сериозно, но когато нещо в държавата се знае само от 4-5 души, не си струва мъката. Отговаряхме шеговито: Ако Балдър Сузи (Сузи Бедрото) се врътне, демек нещо се случва. Ако няма промяна, мостът е „бетон“ и ще издържи.
За тези, които не знаят – в ДПС наричат Балдър Сузи човека, който ръководи националната телевизия, българоезичните в партията му казват Сузи Бедрото. Вътрешноведомствен прякор.
От 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I