Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос.
Днес той бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка, съобщават от ведомството.
Заместник-министър Дойков подчертал тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон“, образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите.
От българска страна бил поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.
Както вече писахме, без проблеми се преминава през "Маказа", гръцкият бизнес не иска затваряне на границата с България. От 6 юли български туристи няма да могат да пътуват за Гърция през „Маказа“. ГКПП "Златоград" пък е затворен.
Посланик Хронопулос изразил съжаление за ситуацията и обяснил, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи. Посланик Хронопулос се ангажирал да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази надежда да бъде намерено бързо решение.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I