Заместник-областният управител Андриян Петров се преклони пред светостта и безсмъртието на Апостола на свободата и поднесе венец от името на Областна управа Смолян пред паметника на Васил Левски.
На 18 юли т.г. отбелязваме 183 години от рождението на Дякона. За краткия си земен път Левски оставя дълбока и ярка следа в българската история. Следваната от него идеология, с качествата си на гражданин на новия свят, проявил се като гениален организатор и политик, Апостолът изпреварва българското развитие с цели десетилетия. Неговата безкористна любов към България и всеотдайност за освобождението на българския народ са дали отражение в идеите му за бъдещия свят – свят на народното равноправие и на човешката свобода. С европейска демократична мисъл Левски създава платформа и знаме на народната пробуда и изгражда основите на националното движение за Освобождението на България.
Днес всеки желаещ може да отдаде почит и да поднесе цветя и венци пред паметника на Апостола в двора на Райковската гимназия. Фиксиран час няма, за да се предотврати струпване на хора.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I