Размирици в парк „Росенец“. Има бити и арестувани.
До ескалация на напрежението се стигна в 12.17 часа.
Задържан бе Иво Мирчев от "Демократична Блъгария" и още двама протестиращи.
В 12.30 часа от полицията обещаха да направят така, че протестиращите да стигнат до плажа, както предния ден им разрешили от Община Бургас и Областна дирекция на полицията.
„Полицейските служители следят и се опитват да опазят живота и здравето на всички български граждани. Ние не делим нашите съграждани. Има протести на две политически партии. Няма как да допуснем да се стигне до сблъсъци между тях. Това е причината да има кордон“, заяви пред репортери шефът на полицията в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.
Час по-късно протестиращите стигнаха до заветния плаж. Чува се българският химн.
"Няма провокации и това е най-важното. Забива се огромен пилон с българския флаг. Той ще бъде посещаван от всички, не само от гостите на Доган. Говорим си приятелски, няма провокации. Взехме си знамето. Целта е постигната. Сега ще забием знамето. Всичко е наред.
Това заяви пред телевизия "Евроком" Ивайло Мирчев от "Демократична България" на живо от плажа до летните сараи на Ахмед Доган в парк "Росенец".
"Важното е, че всички са на брега. Заедно сме на българския бряг. Имаше задържане. Полицаите се отнасяха нормално. Всичко е наред. Не съм интересен аз.  Безпрецедентно на плажа са събрани много плажуващи и гости на Доган.  Говорим си нормално. Няма никакви провокации. Сега ще забием пилон с българското знаме. Всичко е наред.
Вчера и аз и Христо Иванов разговаряхме с шефа на охранителна полиция Рачев. Той каза, че всичко е наред. Излъга ни. В случая виновно е  ръководителите на полицията.  Всичко е спокойно. Говорим си с хората", заяви още Мирчев.
Очаквайте подробности
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I